Spring naar inhoud

Stichting We Run 4 All

Wat is de Roparun?

De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 km van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd.Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

Een Roparunteam bestaat uit maximaal 8 lopers (verdeeld over 2 teams) die ieder gemiddeld zo’n 65 km lopen. Dat is meer dan anderhalve marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal 2 fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars, etc. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen. Sinds 2012 starten er ook teams vanuit Hamburg.

Geschiedenis We Run 4 All

Een deel van het team heeft in 2009 en 2010 al meegedaan in het team van weRUNtogether. Na de 2010 editie besloten de trekkers van de stichting weRUNtogether niet meer aan de 2011 editie mee te doen en de focus naar andere activiteiten te verleggen. Elf teamleden konden echter nog geen afscheid nemen van Roparun en zijn redelijk impulsief aan een doorstart begonnen, hebben zich ingeschreven onder team 236 en hebben het startgeld betaald. Daarna is deze groep begonnen met de eerste stappen richting Roparun 2011. Al snel was er een naam "We Run 4 All", met behulp van Jasper Anker kwam er een prachtig logo, en met steun van Notariskantoor Oegstgeest werd op 10 januari 2011 de Stichting We Run 4 All opgericht. Het team werd in de loop van de maanden gecompleteerd en in maart 2011 ging de website www.werun4all.nl live. Met een diversiteit aan activiteiten, variërend van de verkoop van koffie, cake en zoete appeltjes, evenementen zoals een sponsorloop, de 5 mei markt en een lucratieve mobiele telefoonactie, werd veel geld bij elkaar gebracht voor de Stichting Rochampparun. Natuurlijk waren er ook leuke sponsorbedragen van bedrijven, vrienden en familie. Zodoende werd er in 2011 een bedrag van € 25.456 binnengehaald voor de Stichting Roparun. In 2012, 2013 en 2014 was "We Run 4 All" weer van de partij en werd wederom na een probleemloze tochten de finish op de Coolsingel gehaald. De officiële opbrengst in € 21.228 in 2012, € 21.356 in 2013 en maar liefst € 30.255 in 2014!

Het doel van de Stichting

Het uiteindelijk doel van de stichting is om samen middels deelname aan Roparun fondsen te werven voor de Stichting Roparun. Maximale opbrengst voor dit goede doel door minimale kosten voor onze stichting. Iedere deelnemer zal naast z’n inspanningen met lopen, fietsen, chauffeuren, verzorgen of ondersteunen tijdens Roparun ook helpen aan de voorbereidingen en z’n steentje bijdragen aan het inzamelen van geld. Op welke manier dan ook: via het zoeken van sponsors (bedrijven en privé), rommelmarkten, acties met lege flessen of oude mobieltjes, social networks, loterijen, verkoop van taartjes of zelfgebakken cake, etc. De Roparun is geen wedstrijd. Snelheid en klassering zijn geen doel op zich, maar de optelsom van een gezellig en gedisciplineerd team en een realistisch en verantwoord draaiboek.

Doelstellingen 2015

We Run 4 All neemt deel aan Roparun 2015 en zal op zaterdag 23 mei van start gaan in Parijs. Dit wordt de vijfde deelname aan de Roparun onder de naam We Run 4 All. In dit 5e jaar wil het team de totaal opbrengst op € 125.000,- krijgen. Voor seizoen 2014/15 staan o.a. een tweede handsmarkt, de vijf mei markt, een sponsorloop en de Paashaaswijkloop op het programma. Daarnaast zal het team zeer actief op zoek gaan naar sponsors in Oegstgeest en omstreken. Naast het financiële doel is het gezond en veilig met elkaar de run van Parijs naar Rotterdam maken minstens zo belangrijk. Dat vraagt van lopers, fietsers, chauffeurs en basecampers (kok/teamcaptains/chauffeurs/masseurs) een maximale inzet en goed teamwerk.

Bestuur

Voorzitter: Arnoud Nierop
Penningmeester: Johan Voorham
Secretaris: Nico Gijsman

De bestuursleden ontvangen geen beloning (vrijwilligers)

Het team

Het team bestaat uit 22-25 mensen en de samenstelling varieert mogelijk van jaar tot jaar. De meerderheid komt uit Oegstgeest en de Loopgroep Oegstgeest is ruim vertegenwoordigd. We Run 4 All staat geheel los van Loopgroep Oegstgeest. De samenstelling van het huidige team is op de website te vinden onder "team". De deelnemers betalen de deelname aan Roparun, reis- en verblijf zelf, zodat de inkomsten geheel naar de stichting gaan.

Stichting We Run 4 All

Correspondentieadres:

Rhijngeesterstraatweg 90, 2343 BX, Oegstgeest

e-mail:

info@werun4all.nl

website:

www.werun4all.nl

KvK:

51798719

RSIN / fiscaal nummer 850176475

bankrekening:

ING 6020166 , Stichting We Run 4 All – OEGSTGEEST
IBAN NL25 INGB 000 6020166

Documenten ter inzage in verband met ANBI status

jaarstukken 2014
jaarstukken 2013
jaarstukken 2012
jaarstukken 2011
We Run 4 All oprichtingsacte 12-1-2011

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s